Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani mirë spinaqin dhe e shtrydhni me duar që ti hiqni ujin.
E grini imët më dorë në një tas dhe i shtoni sipër djathin e thërrmuar, qepën e grirë imët, vaj ulliri, hudhër, majdanozin e copëtuar, kripë e piper.
I përzieni mirë me duar duke e shtypur sërish spinaqin.
Tani rrihni një vezë dhe ia shtoni sipër mbushjes.
Tavolinën e punës pudroseni me pak miell dhe hapni sipër petën sfoliatë.
Ndajeni petën sfoliatë fillimisht në shirita dhe më pas në katrorë të vegjël.
Në qendër të secilit katror vendosni 1-2 lugë gjelle nga mbushja dhe pastaj palosni cepat në qendër.
I vendosni në një tavë. Nëse do të kishit një tavë specifike për muffins do të ishte akoma më mirë.
I fusni në furrë për 20 minuta në 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Përgatituni për një surprizë të këndshme nga SnapFood, platforma juaj e preferuar e ushqimit dhe argëtimit në Shqipëri! Kemi punuar pa u lodhur për të ridizenjuar aplikacionin tonë, duke i dhënë atij një pamje të re dhe të freskët...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento