Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 220 gradë C.
2.Në një tigan me pak vaj ulliri skuqim qepën dhe hudhrat. I shtojmë spinaqin e larë mirë dhe e lëmë rreth 5 minuta.
3.E kullojmë mirë spinaqin dhe më pas e kalojmë në një enë të pastër qelqi.
4.Në një tenxhere shtojmë qumështin, kremin e djathit dhe i trazojmë mirë për 3 minuta. Shtoni në tenxhere masën me spinaq që përgatitëm më parë.
5.Shtojini djathin mocarella dhe atë çedar. Trazojini mirë. Më pas shtojini salcën Worcestershire, kripë dhe piper.
6.Servireni masën në një tavë dhe sipër i shtoni djathin mozarella. Futeni në furrë derisa të marrë një ngjyrë kafe të artë, për 20-25 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento