Arkiva e etiketave: spinaq

Tavë me spinaq dhe ricota dhe petulla

Ngrohni vajin në një tigan, shtoni 2 thelpinj hudhër dhe gatuajini për disa sekonda, më pas hidhni domatet. Spërkatini me kripë dhe lërini të gatuhen për 10-15 minuta derisa të bëhet një salcë e trashë. E vendosim në mikrovalë...

Pasta me mashurka, spinaq dhe borzilok

Në një tenxhere me ujë të valuar të kripur, gatuani makaronat dhe hudhrën për 1 minutë më pak sesa udhëzimet në paketim. Shtoni mashurkat dhe gatuajini për 30 sekonda. Shtoni spinaqin dhe borzilokun dhe trazojini një herë që të...

Njoki në tavë me pana, domate dhe djathë: Recetë...

Ngroheni furrën në 180 gradë. Në një tigan të madh të thellë në zjarr mesatar, shkrini gjalpin, shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni domatet qershi dhe hidhini rigonin, kripën, piperin dhe farat e specit të kuq. Gatuajini...

Sallatë me spinaq, djathë dhie dhe arra: E dashurojnë...

Në një tas të vogël, bëni bashkë uthullën, qepën e njomë, mustardën, kripën dhe piperin. Trazojeni gradualisht për të bërë një salcë kremoze. Në një tas të madh fusni të gjithë përbërësit e tjerë përveҫ spinaqit. Trazojeni mirë me...

Byreçka me spinaq që mëngjesi të shijojë pafund

Ngroheni furrën në 220 gradë dhe futni brenda një fletë pjekje. Në tas të vogël, hidhni së bashku 1 vezë me 1 lugë gjelle ujë dhe lereni mënjanë. Në një tas tjetër kombinoni ricotta, spinaq, borzilok, domate, piper të...

Sallatë jeshile me mollë dhe stika pishe

1.Lajmë mirë sallatën jeshile dhe spinaqin.2.I presim dhe i hedhim në tasin ku do ta shërbejmë sallatën.3.Në tasin e sallatës shtojmë dhe të gjithë përbërësit e tjerë dhe më pas hedhim sipas dëshirës kripë, vaj dhe aceto.4.Sallata është gati...

Receta më e paparë e qofteve është kjo me...

1.Për të përgatitur këto qofte, si fillim nxehni vajin së bashku me thelpin e hudhrës, shtoni spinaqin dhe lëreni të kavardiset për 5-6 minuta duke e përzierë shpesh derisa të skuqet mirë. 2.Hiqni hudhrën, më pas transferojeni spinaqin në...

Supë me spinaq dhe oriz. Pjata që ju duhet...

1.Zieni spinaqin për 2 minuta, shpëlajeni, shtrydheni dhe grijeni hollë.2.Në tenxheren ku keni shtuar lëngun e mishit shtoni edhe orizin. Lëreni të ziejnë përreth 15 minuta.3.Gjatë kësaj kohe në një tigan shkrini gjalpin dhe kaurdisni qepën të grirë hollë...

Brusketa me djathë, spinaq dhe proshutë

Një recetë e thjeshtë dhe e shpejtë, e servirur në tryezë si një antipastë e shijshme për të hapur një menu në familje. Përbërësit: 8 feta bukë pa maja 250 gr spinaq 200 gr djathë brie 100 gr pançetë...