Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni vajin në një tigan, shtoni 2 thelpinj hudhër dhe gatuajini për disa sekonda, më pas hidhni domatet. Spërkatini me kripë dhe lërini të gatuhen për 10-15 minuta derisa të bëhet një salcë e trashë. E vendosim në mikrovalë spinaqin për 2 minuta që të zbutet ose duke e futur në një kullesë dhe i hedhim sipër një ibrik me ujë të nxehtë. Kur të jetë ftohur mjaftueshëm për t’u mbajtur, shtrydhni sa më shumë lëng që të mundeni dhe më pas grijeni.
Ngroheni furrën në 220 gradë. Përzieni së bashku rikotën, spinaqin, një spërkatje të bollshme arrë moskat, hudhrën e mbetur të shtypur dhe pak kripë e piper. Përhapeni salcën e domates mbi bazën e një tave pjekjeje të cekët rreth 20cm x 30cm. Masën e spinaqit e ndajmë mes petullave/krepave duke e shtrirë në gjysmën e sipërfaqes. Palosni çdo petull/krepë në gjysmë, pastaj përsëri në gjysmë për të bërë një trekëndësh. I shtrojmë petullat sipër salcës, i shpërndajmë dhe mocarelën dhe parmixhanin. Lyejeni me pak vaj dhe piqini për 15-20 minuta derisa të skuqen.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento