Sugjerojmë:

Njoki në tavë me pana, domate dhe djathë: Recetë nga Toskana

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
45 minuta
Sugjerohet për:
8 persona
Kalori:
4 lugë gjelle gjalpë
3 thelpinj hudhër, të grirë
2 gota domate qershi të përgjysmuara
1 lugë rigon i tharë
Kripë
Piper i zi i sapobluar
Një majë luge fara piperi të kuq djegës
4 gota spinaq baby
1 gotë lëng pule
1 gotë pana
1/2 gote parmigiano i sapo grirë
1/4 gote erëza të freskëta të grira (si borziloku dhe majdanozi), plus më shumë për zbukurim
2 pako njoki
1 gotë mozzarella e grirë
Copa limoni, për servirje

Ngroheni furrën në 180 gradë. Në një tigan të madh të thellë në zjarr mesatar, shkrini gjalpin, shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni domatet qershi dhe hidhini rigonin, kripën, piperin dhe farat e specit të kuq.

Gatuajini derisa domatet të zbuten dhe shtoni spinaqin.

Kur spinaqi gjithashtu të jetë zbutur, shtoni lëngun e pulës, panën, djathin Parmigiano, erëzat dhe lëreni të ziejë. Uleni nxehtësinë dhe lëreni të gatuhet për rreth 3 minuta derisa salca të jetë trashur.

Shtoni njokit dhe trazojini mirë. Hidheni përierjen në një tavë të thellë dhe spërkateni sipër me mozzarella. Piqini në furrë derisa njokit të jenë zbutur, për rreth 30 minuta.

Spërkateni me më shumë erëza dhe me limon përpara se ta shërbeni.

Komento