1.Zieni spinaqin për 2 minuta, shpëlajeni, shtrydheni dhe grijeni hollë. 2.Në tenxheren ku keni shtuar lëngun e mishit shtoni edhe orizin. Lëreni të ziejnë përreth 15 minuta. 3.Gjatë kësaj kohe në një tigan shkrini gjalpin dhe kaurdisni qepën të grirë hollë deri sa ajo të zbutet dhe të jetë bërë transparente. Shtoni shumë pak ujë në të dhe vazhdoni ta trazoni deri sa uji të avullohet dhe qepa të jetë zbutur plotësisht. 4.Shtoni spinaqin dhe e përzieni për 1 minutë. Pasi të kenë kaluar 12 minuta nga zierja e orizit, shtoni spinaqin të kaurdisur me qepën. 5.Rrihni vezën me parmixhanon e grirë dhe i përzieni bashkë. Fikni zjarrin dhe e shtoni masën tek supa. 6.Rregulloni shijen me kripë dhe piper sipas dëshirës. Shërbejeni supën të ngrohtë!
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment