Arkiva e etiketave: sallate

Sallatë e lehtë dhe plot shije Niçoise

1.Vini një tenxhere të vogël me ujë të ziejë dhe shtoni bishtajat të zihen për rreth 3 minuta sa të zbuten. 2.Kullojini dhe lërini të ftohen plotësisht. 3.Në një tas të vogël përzieni së bashku të gjithë përbërësit për...

Sallatë miks me karrota, panxhar, selino dhe portokall

1.Në tas përzjeni sëbashku lëngun e portokallit, lëngun e limonit, mjaltin dhe 1/2 lugë kripë dhe piper për të shpërndarë mjaltin, më pas hidhni vajin. 2.Rregulloni perimet, portokallin dhe nenexhikun në pjata të mëdha dhe shtoni salcën e përgatitur....

Sallatë me lakër të bardhë, karrota dhe majonezë

1.Vendosim lakren e bardhe dhe karroten ne nje tas te madh per sallate dhe i perziejme mire. 2.Pergatisim salcen: Ne nje kavanoz hedhim te gjithe perberesit e mesiperm, i tundim mire dhe kete salce ja hedhim siper lakres dhe...

E shpejtë dhe me super shije: Sallatë me kërpudha...

1.Pasi kemi larë dhe tharë fletët e sallatës, i grijmë hollë dhe sipër tyre hedhim përbërësit e tjerë: domatet e thata, thanat, arrat dhe kërpudhat. 2.Thanat e thata, para si t’i shtojmë në sallatë i zbusim në lëng portokalli....

Kjo është sallata më e mirë që keni provuar...

1.Në një tas të vogël kombinoni kosin, qepën e njomë, lëngun e limonit, mustardë, pak kripë, piper dhe i përzieni mirë. I lini në frigorifer për pak minuta. 2.Pasi të keni zierë mirë vezët, i ftohni me ujë, i...

Dietike dhe plot vlera ushqyese, kjo është sallata e...

Si fillim vendosni vezët të ziejnë për rreth 4-5 minuta. Më pas lani domaten dhe grijeni në copa të vogla. Qëroni avokadon dhe ndajeni në kubikë të vegjël dhe bashkë me domaten hidhini në enën ku doni ti shërbeni....

Sallatë tricolor me patate

Në një tenxhere vendosni patatet dhe ujin të ziejnë. Mbulojini dhe lërini deri në vlim 9 -11 minuta ose derisa patatet të zbuten kur shpohen me thikë. Kullojini patatet dhe lërini të ftohen rreth 10 minuta. Ndërkohë, në një...

Sallatë me lakër të kuqe dhe misër për një...

Grini imët lakrën dhe karotat. I bashkoni në një tas duke i shtuar sipër edhe misrat. Përzieni veçmas gjithë përbërësit e salcës dhe i’a shtoni sallatës. E përzieni mirë dhe shijojeni! Ruaj Recetën