Sallatë miks me karrota, panxhar, selino dhe portokall
3 lugë gjelle lëng i freskët portokalli
3 lugë gjelle lëng të freskët limoni
1 lugë mjaltë
Kripë dhe piper
3 lugë gjelle vaj ulliri
Për sallatën:
4 karrota të prera në feta të holla
4 rrepka të prera shumë hollë
2 degë selino, të prera hollë
1 panxhar i vogël
1 filxhan lakër
2 portokaj të vegjël, të prerë në gjysmë hëna
1/2 filxhan gjethe nenexhiku
1.Në tas përzjeni sëbashku lëngun e portokallit, lëngun e limonit, mjaltin dhe 1/2 lugë kripë dhe piper për të shpërndarë mjaltin, më pas hidhni vajin.
2.Rregulloni perimet, portokallin dhe nenexhikun në pjata të mëdha dhe shtoni salcën e përgatitur.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment