Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: rizoto

Rizoto me salçiçe dhe kërpudha

1.Salçiçeve u heqim lëkurën dhe i copëtojmë në thërrime. 2.Kërpudhat i vëmë në një tas me ujë të vakët të hidratohen. 3.Qepën e grijmë hollë dhe e skuqim në tenxhere me 30 gr gjalpë. 4.Shtojmë salçiçet dhe kur  të...

Një pjatë e parezistueshme: Rizoto me proshutë dhe kërpudha

1.Nxehni vajin në një tigan të thellë dhe gatuani qepën dhe proshutën për 5 minuta që të zbuten. 2.Shtoni kërpudhat dhe gatuajini për 5 minuta të tjera derisa të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre. 3.Shtoni orizin dhe gatuajeni...

Rizoto me 3 lloje kërpudhash

Në një tigan hidhni gjysmën e gjalpit dhe shtoni qepën të skuqet pak.Shtoni kripë,piper, gjethet e dafinës dhe të gjitha kërpudhat të skuqen.Kur të fillojnë të marrin pak ngjyrë shtoni orizin dhe përzijeni vazhdimisht deri sat ë marrë pak...