Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo rizoto është një pjatë që i shton ngjyrat tryezës së pranvers. Bashkon shije dhe ngjyra delikate që na bëjnë për vete dhe aroma e parmixhanit dhe lëkurës së limonit vijnë si rrezet e para të diellit të pranverës që e aromatizojnë pjatën shumë thjesht.
Si fillim përgatisni brodon e perimeve. Më pas, lani mirë perimet që do të përdorim për rizoton dhe thajini. Hiquni pjesën e drunjtë aspëragëve, pritini për së gjati me një thikë dhe më pas pritini në feta duke i lënë majat siç janë. Më pas merrni kungujt, pritini përgjysmë në sens gjatësie dhe më pas pritini në copat vogla.
Merrni qepën e njomë, hiqini pjesën jeshile dhe priteni në feta të holla. Në një tigan ngrohni 20 gr vaj ulliri, shtoni qepën e njomë të prerë dhe skuqeni për 5 minuta.
Më pas shtoni fetat dhe majat e asparagëve dhe pas dy minutash shtoni edhe kungulleshkat. Lërini edhe pak minuta të lëshojnë shijen, më pas shtoni brodon e perimeve.
Pasi të kenë zier 5 minuta, shtoni bizelet, kripë, piper dhe lërini për 5-6 minuta. Më pas hiqini nga zjarri dhe lërini mënjanë perimet.
Fillojmë përgatitjen e orizit. Prisni imët qepën mesatare, ngrohni 20 gr vaj ulliri në një tigan, shtoni qepën dhe kaurdiseni për 5-6 minuta në zjarr të ëmbël, pastaj shtoni orizin. Lëreni për 3-4 minuta duke e përzier herë pas here, më pas shuajeni me verë të bardhë. Pasi vera të avullojë, shtoni një garuzhde nga brodoja dhe lëreni për gati 14 minuta duke e përzier shpesh dhe duke shtuar nga një garuzhde brodo sa herë e para të avullojë.
Merrni perimet e gatuara, lini mënjanë disa maja asparagësh për dekor, kurse të tjerat shtojani orizit. Vazhdoni gatimin edhe për 5 minuta. Në fund, shtoni djathin parmixhan, përziejeni dhe shërbejeni. Dekorojeni rizoton me majat e asparagëve dhe lëkurën e grirë të limonit. Shijojeni të ngrohtë rizoton primavera.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment