Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kjo rizoto është një pjatë që i shton ngjyrat tryezës së pranvers. Bashkon shije dhe ngjyra delikate që na bëjnë për vete dhe aroma e parmixhanit dhe lëkurës së limonit vijnë si rrezet e para të diellit të pranverës që e aromatizojnë pjatën shumë thjesht.
Si fillim përgatisni brodon e perimeve. Më pas, lani mirë perimet që do të përdorim për rizoton dhe thajini. Hiquni pjesën e drunjtë aspëragëve, pritini për së gjati me një thikë dhe më pas pritini në feta duke i lënë majat siç janë. Më pas merrni kungujt, pritini përgjysmë në sens gjatësie dhe më pas pritini në copat vogla.
Merrni qepën e njomë, hiqini pjesën jeshile dhe priteni në feta të holla. Në një tigan ngrohni 20 gr vaj ulliri, shtoni qepën e njomë të prerë dhe skuqeni për 5 minuta.
Më pas shtoni fetat dhe majat e asparagëve dhe pas dy minutash shtoni edhe kungulleshkat. Lërini edhe pak minuta të lëshojnë shijen, më pas shtoni brodon e perimeve.
Pasi të kenë zier 5 minuta, shtoni bizelet, kripë, piper dhe lërini për 5-6 minuta. Më pas hiqini nga zjarri dhe lërini mënjanë perimet.
Fillojmë përgatitjen e orizit. Prisni imët qepën mesatare, ngrohni 20 gr vaj ulliri në një tigan, shtoni qepën dhe kaurdiseni për 5-6 minuta në zjarr të ëmbël, pastaj shtoni orizin. Lëreni për 3-4 minuta duke e përzier herë pas here, më pas shuajeni me verë të bardhë. Pasi vera të avullojë, shtoni një garuzhde nga brodoja dhe lëreni për gati 14 minuta duke e përzier shpesh dhe duke shtuar nga një garuzhde brodo sa herë e para të avullojë.
Merrni perimet e gatuara, lini mënjanë disa maja asparagësh për dekor, kurse të tjerat shtojani orizit. Vazhdoni gatimin edhe për 5 minuta. Në fund, shtoni djathin parmixhan, përziejeni dhe shërbejeni. Dekorojeni rizoton me majat e asparagëve dhe lëkurën e grirë të limonit. Shijojeni të ngrohtë rizoton primavera.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment