Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: receta

Receta për lazanja të shëndetshme

Ngrohni furrën në 180C. Ngrohni vajin në një tigan të madh në zjarr mesatar dhe skuqni qepën, karotat, selinon dhe një gjethe dafine për 8-10 minuta derisa perimet të zbuten dhe të fillojnë të bëhet të arta. Shtoni mishin...

Puding me panetone

Ngroheni furrën në 160C dhe lyeni një enë pjekjeje të cekët 850ml me pak gjalpë. Pritini 250 gr panetone në copa, duke i lënë koret. Lyejeni me gjalpë fetat me pjesën tjetër të gjalpit. Pritini fetat përgjysmë dhe renditini...

Si të përgatisësh në shtëpi majonezën për sallatën ruse

Hidhni të verdhat e vezëve dhe mustardën në një tas, i rregulloni me kripë dhe piper dhe i përzieni së bashku derisa të kombinohen plotësisht. Përziejeni vazhdimisht, shtoni një pikë të vogël vaji dhe përzieni derisa të bashkohet plotësisht,...

Nëse keni pak bukë të zezë në shtëpi, mund...

1.Prisni imët qepën dhe skuqeni në një tenxhere me 40 gr gjalpë. Më pas shtoni bukën e segalit të prerë në kubikë. 2.Përziejini për disa minuta. 3.Shtoni më pak një lugë miell tek kubikët e bukës dhe përziejini për...

Biskotat me ҫokollatë më të mira që keni ngrënë...

Ngroheni furrën paraprakisht në 175 gradë. Përzieni bashkë në një enë gjalpin, sheqerin e bardhë dhe kaf derisa të shndërrohet në një masë. Shtoni vezët duke i rrahur njërën pas tjetrës dhe më pas shtoni vaniljen. Sodën e bukës...

Kofsha pule për të lëpirë gishtat me vetëm 5...

Në një tas të madh, bëni bashkë sheqerin, hudhrën pluhur, piperin e kuq, 1 lugë gjelle kripë dhe ½ lugë ҫaji piper të zi. Trazojini dhe shtoni në tas kofshat e pulës duke u siguruar që të mbulohen me...

Sallatë e freskët me mish pule, kërpudha e selino

Freskia e selinos kombinohet shumë mirë me shijen e mishit dhe delikatesën e kërpudhave. Sallata me pula, kërpudha e selino është shumë mirë e asimilueshme nga organizmi ynë. Përbërësit për 4 persona: 600 gram gjoks pule i gatuar 4...

Supë kremoze me presh dhe erëza

1.Ngrohni furrën në 190 gradë Celsius. Vendosni thelpinjtë e hudhrave në një letër alumini (me gjithë cipë), hidhuni kripë e vaj, mbështillini me letrën e aluminit dhe piqini për gati 20 minuta. 2.Në një tenxhere shtoni preshtë e prerë...

Beshameli: Recetë në versionin vegan dhe pa gluten

Beshameli është një salcë e dashur me shije delikate e përdorur për t’u dhënë shije pjatave të para e të dyta. Me origjinë franceze, shumë e përdorur tek lazanjat, kjo salcë mund të përgatitet me lehtësi edhe në shtëpi:...