Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: receta

Biskotat me ҫokollatë më të mira që keni ngrënë...

Ngroheni furrën paraprakisht në 175 gradë. Përzieni bashkë në një enë gjalpin, sheqerin e bardhë dhe kaf derisa të shndërrohet në një masë. Shtoni vezët duke i rrahur njërën pas tjetrës dhe më pas shtoni vaniljen. Sodën e bukës...

Kofsha pule për të lëpirë gishtat me vetëm 5...

Në një tas të madh, bëni bashkë sheqerin, hudhrën pluhur, piperin e kuq, 1 lugë gjelle kripë dhe ½ lugë ҫaji piper të zi. Trazojini dhe shtoni në tas kofshat e pulës duke u siguruar që të mbulohen me...

Sallatë e freskët me mish pule, kërpudha e selino

Freskia e selinos kombinohet shumë mirë me shijen e mishit dhe delikatesën e kërpudhave. Sallata me pula, kërpudha e selino është shumë mirë e asimilueshme nga organizmi ynë. Përbërësit për 4 persona: 600 gram gjoks pule i gatuar 4...

Supë kremoze me presh dhe erëza

1.Ngrohni furrën në 190 gradë Celsius. Vendosni thelpinjtë e hudhrave në një letër alumini (me gjithë cipë), hidhuni kripë e vaj, mbështillini me letrën e aluminit dhe piqini për gati 20 minuta. 2.Në një tenxhere shtoni preshtë e prerë...

Beshameli: Recetë në versionin vegan dhe pa gluten

Beshameli është një salcë e dashur me shije delikate e përdorur për t’u dhënë shije pjatave të para e të dyta. Me origjinë franceze, shumë e përdorur tek lazanjat, kjo salcë mund të përgatitet me lehtësi edhe në shtëpi:...

Patatina me erëza. Receta për t’i bërë në shtëpi,...

Krokante dhe të shijshme, shumë të dashura nga të vegjëlit dhe të rriturit, patatinat janë të shpejta e të thjeshta në përgatitje, përveçse ideale nëse keni dëshirë të organizoni një aperitiv në shtëpi bashkë me miqtë. Kësaj here le...

Ëmbëlsira me gliko qershie

Brioshët e mëngjesit mund të provojmë t’i zëvendësojmë fare mirë me këto ëmbëlsira të shijshme, mbushja e të cilave zakonisht është me krem pastiçerie, por tani që është kohë qershish, mbushja gjithashtu me glikonë e këtyre frutave do të...

Tortë me çokollatë, aromë portokalli dhe pakëz pikante

Shumë ekonomike, me përbërës fare të thjeshtë, kjo tortë aromatike me çokollatë është ëmbëlsira perfekte për mëngjesin e duhur ose për të shoqëruar një filxhan çaj pasdite. Një ëmbëlsirë me shije vërtet të veçantë falë lëkurës së portokallit dhe...

Karamele me lëkura portokalli

Lëkurat e portokallit, por në përgjithësi të të gjitha agrumeve, mund të përdoren në mënyrë efikase për receta të ndryshme për fëmijë dhe jo vetëm: karamelet me agrume, janë shumë të shijshme, të thjeshta dhe të shëndetshme nëse nuk...