Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Ngrohni vajin në një tigan të madh në zjarr mesatar dhe skuqni qepën, karotat, selinon dhe një gjethe dafine për 8-10 minuta derisa perimet të zbuten dhe të fillojnë të bëhet të arta. Shtoni mishin e grirë dhe hudhrën dhe skuqeni derisa viçi të marrë ngjyrë kafe, rreth 5 minuta. Hidhni domatet dhe një kanaçe me ujë, purenë e domates dhe koncentratin, lërini të vlojnë, më pas mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta, duke hequr kapakun pas 10 minutash për të zvogëluar pak masën.
Ndërkohë, qumështin e hedhim në një tigan mesatar me miellin dhe e përziejmë në zjarr të ngadaltë derisa masa të mos ketë toptha. Shtoni gjethen e dytë të dafinës dhe një majë të mirë luge arrëmyshk dhe vazhdoni të gatuani, duke e trazuar, për 8-10 minuta derisa të trashet.
Hiqni dafinën nga salca dhe hidheni. Hidhni një të tretën e mishit të grirë në bazën e një enë pjekjeje 19 x 24 cm dhe sipër vendosni dy fletë lazanje. Hidhni gjysmën e mbetur të mishit me lugë, më pas shtoni dy fletë të tjera lazanja, pjesën tjetër të grirë dhe fletët e mbetura të lazanjës. Hidhni me lugë salcën e bardhë dhe spërkatni me djathë. E pjekim për 40 minuta derisa të dalin flluska dhe të marrin ngjyrë të artë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento