Ngrohni furrën në 180C. Ngrohni vajin në një tigan të madh në zjarr mesatar dhe skuqni qepën, karotat, selinon dhe një gjethe dafine për 8-10 minuta derisa perimet të zbuten dhe të fillojnë të bëhet të arta. Shtoni mishin e grirë dhe hudhrën dhe skuqeni derisa viçi të marrë ngjyrë kafe, rreth 5 minuta. Hidhni domatet dhe një kanaçe me ujë, purenë e domates dhe koncentratin, lërini të vlojnë, më pas mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta, duke hequr kapakun pas 10 minutash për të zvogëluar pak masën.
Ndërkohë, qumështin e hedhim në një tigan mesatar me miellin dhe e përziejmë në zjarr të ngadaltë derisa masa të mos ketë toptha. Shtoni gjethen e dytë të dafinës dhe një majë të mirë luge arrëmyshk dhe vazhdoni të gatuani, duke e trazuar, për 8-10 minuta derisa të trashet.
Hiqni dafinën nga salca dhe hidheni. Hidhni një të tretën e mishit të grirë në bazën e një enë pjekjeje 19 x 24 cm dhe sipër vendosni dy fletë lazanje. Hidhni gjysmën e mbetur të mishit me lugë, më pas shtoni dy fletë të tjera lazanja, pjesën tjetër të grirë dhe fletët e mbetura të lazanjës. Hidhni me lugë salcën e bardhë dhe spërkatni me djathë. E pjekim për 40 minuta derisa të dalin flluska dhe të marrin ngjyrë të artë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento