Ngrohni furrën në 180C. Ngrohni vajin në një tigan të madh në zjarr mesatar dhe skuqni qepën, karotat, selinon dhe një gjethe dafine për 8-10 minuta derisa perimet të zbuten dhe të fillojnë të bëhet të arta. Shtoni mishin e grirë dhe hudhrën dhe skuqeni derisa viçi të marrë ngjyrë kafe, rreth 5 minuta. Hidhni domatet dhe një kanaçe me ujë, purenë e domates dhe koncentratin, lërini të vlojnë, më pas mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta, duke hequr kapakun pas 10 minutash për të zvogëluar pak masën.
Ndërkohë, qumështin e hedhim në një tigan mesatar me miellin dhe e përziejmë në zjarr të ngadaltë derisa masa të mos ketë toptha. Shtoni gjethen e dytë të dafinës dhe një majë të mirë luge arrëmyshk dhe vazhdoni të gatuani, duke e trazuar, për 8-10 minuta derisa të trashet.
Hiqni dafinën nga salca dhe hidheni. Hidhni një të tretën e mishit të grirë në bazën e një enë pjekjeje 19 x 24 cm dhe sipër vendosni dy fletë lazanje. Hidhni gjysmën e mbetur të mishit me lugë, më pas shtoni dy fletë të tjera lazanja, pjesën tjetër të grirë dhe fletët e mbetura të lazanjës. Hidhni me lugë salcën e bardhë dhe spërkatni me djathë. E pjekim për 40 minuta derisa të dalin flluska dhe të marrin ngjyrë të artë.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento