Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Prisni imët qepën dhe skuqeni në një tenxhere me 40 gr gjalpë. Më pas shtoni bukën e segalit të prerë në kubikë.
2.Përziejini për disa minuta.
3.Shtoni më pak një lugë miell tek kubikët e bukës dhe përziejini për disa minuta derisa buka dhe mielli të fillojnë të ngjisin.
4.Në këtë moment, hidhni në tenxhere një litër ujë të vluar dhe ziejeni derisa buka të jetë shpërbërë plotësisht.
5.Frulojeni supën me mikser dhe rregullojeni me kripë e piper. Pastaj rrihni të verdhën e vezës me 2 lugë pana të lëngshme dhe pasi të hiqni supën nga zjarri, shtojani dhe përziejeni shpejt.
6.Kompletojeni supën me salsiçe Frankfurter të ziera e të prera në feta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment