Arkiva e etiketave: receta

Jo vetëm në rizoto. 6 mënyra për të përdorur...

Është koha të merremi më seriozisht me shafranin e Indisë. Jo vetëm sepse i jep gjithçkaje një njyrë të bukur të artë, por sepse është shumë i pasur me vlera ushqyese. Është një inflamator shumë i fuqishëm dhe përmban...

5 pije të shijshme për një lëkurë perfekte

Nëse duam lëkurë dhe flokë të shëndetshëm, nuk duhet të mbështetemi vetëm tek kremrat dhe produktet që aplikojmë në to: një pjesë e madhe varet edhe nga ushqimet që hamë. Përveçse duke ngrënë shëndetshëm, mund t’i jepni një  dorë...

Për të lëpirë gishtat: Pulë e pjekur me patate...

1.Ngrohni furrën në temperaturën 230 gradë C dhe vendosni brenda një tavë me letër kuzhine. 2.Në një enë të vogël, përzieni mustardën, trumzën, 1 lugë gjelle vaj, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper. 3.Shpërndajeni këtë përzierje...

Qofte me brokoli. Një antipastë e plotë dhe e...

Të ushqyeshme, të shëndetshme, qoftet me brokoli janë një zgjedhje e zgjuar për një antipastë të plotë dhe ekonomike. Shoqërohen me një pure patatesh ose sallatë mikse dhe janë perfekte për ata që ndjekin një dietë vegjetariane. Brokoli-t janë...

Ja cili është sekreti për salcën perfekte të pastës...

Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe me nxehtësi mesatare.Skuqni qepën, selinonë dhe karrotat duke i trazuar shpesh, derisa të zbuten, për rreth 10 minuta. 2. Shtoni mishin e viçit, mishin e derrit dhe një lugë çaji me kripë....

Kastravecë në uthull: Një recetë ‘low cost’ dhe e...

Kastravecët në uthull janë një recetë që kanë sukses kudo që t’i përdorni: si në një aperitiv, ashtu edhe në një sallatë, ata u japin pjatave një qasje origjinaliteti. Le të shohim si përgatiten në mënyrë të thjeshtë dhe...

Puding me çokollatë dhe rrush të thatë të zi

1.Ziejeni panën me qumështin dhe vaniljen, fikni sobën dhe shtoni xhelatinën. 2.Rrihni të verdhat e vezëve dhe shtoni kakaon e rrushin tek to. 3.Prisni çokollatën në copa dhe hidheni të shkrijë në përbërjen me qumësht dhe pana. 4.Shtojeni më...

Soufle me limon. E thjeshtë, e lehtë, aromatike

E butë, me shije delikate dhe aromë të mirë, sufleja me limon është një ëmbëlsirë vërtet e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe shume e dashur edhe nga fëmijët. Një ëmbëlsirë perfekte për të mbyllur vaktet me shije,...

Ja sallata me ton që do i japë shije...

Përzieni në një tas tonin, boronicat, mollën, majonezën, qepën jeshile, kripën dhe piperin e zi. 2. Përbërjen vendoseni në frigoriger për një orë. 3. Në dy pjata vendosni 2 gota spinaq në secilën. 4. Sipër spinaqit shtoni gjysmën e...