2 lugë gjelle uthull vere të bardhë ose lëng limoni
Hidhni të verdhat e vezëve dhe mustardën në një tas, i rregulloni me kripë dhe piper dhe i përzieni së bashku derisa të kombinohen plotësisht.
Përziejeni vazhdimisht, shtoni një pikë të vogël vaji dhe përzieni derisa të bashkohet plotësisht, më pas shtoni një pikë tjetër dhe vazhdoni nga një pikë derisa të verdhat dhe vaji të bashkohen dhe të fillojnë të trashen.
Pasi të jeni të sigurt se vaji dhe vezët po bashkohen, mund të shtoni pak më shumë vaj në të njëjtën kohë, por jini të durueshëm, pasi shtimi i vajit shumë shpejt do të bëjë që majoneza të ndahet dhe të thahet.
Pasi të jetë futur i gjithë vaji në vezë dhe të keni një majonezë të trashë, me lugë, hidhni uthullën ose lëngun e limonit dhe rregulloni sipas shijes. Ruhet ne frigorifer për dy dite.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento