2 lugë gjelle uthull vere të bardhë ose lëng limoni
Hidhni të verdhat e vezëve dhe mustardën në një tas, i rregulloni me kripë dhe piper dhe i përzieni së bashku derisa të kombinohen plotësisht.
Përziejeni vazhdimisht, shtoni një pikë të vogël vaji dhe përzieni derisa të bashkohet plotësisht, më pas shtoni një pikë tjetër dhe vazhdoni nga një pikë derisa të verdhat dhe vaji të bashkohen dhe të fillojnë të trashen.
Pasi të jeni të sigurt se vaji dhe vezët po bashkohen, mund të shtoni pak më shumë vaj në të njëjtën kohë, por jini të durueshëm, pasi shtimi i vajit shumë shpejt do të bëjë që majoneza të ndahet dhe të thahet.
Pasi të jetë futur i gjithë vaji në vezë dhe të keni një majonezë të trashë, me lugë, hidhni uthullën ose lëngun e limonit dhe rregulloni sipas shijes. Ruhet ne frigorifer për dy dite.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento