Arkiva e etiketave: patate

Pure me bizele dhe finok, një pjatë me shije...

1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër. 2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht. 3.Bashkoni purenë...

Supë me thjerrëza dhe patate

1.Lini në ujë thjerrëzat për dy orë. Lani patatet, qërojini dhe pritini në kubikë. Grini qepën, karotën dhe selinon. Skuqini në një tenxhere me pak vaj ulliri. 2.Shtojuni perimeve të skuqura thjerrëzat dhe patatet. Përziejini mirë dhe shtoni 6...

Gjellë e shpejtë me mish viçi, patate e sherebelë

1.Prisni tulin e viçit në feta të trasha e më pas në kubikë. Qëroni patatet, lajini dhe pritini në kubikë të të njëjtave përmasa me ato të mishit. 2.Në një tenxhere ngrohni 50 gr gjalpë dhe disa gjethe sherbele,...

Sipas një profesori të Harvardit, çdokush duhet të hajë...

Deklarata e një profesori të Harvard për patatet e skuqura ka tronditur të gjithë përdoruesit e internetit. Ai tha për “New York Times”  se gjashtë patate me madhësi mesatare janë sasia që duhet konsumuar në javë nga të gjithë....

Patate të pjekura me gjalpë dhe rozmarinë, për një...

1.Lani mirë patatet dhe i hiqni lëkurën. 2.Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine. 3.Radhisni patatet njëra pas tjetrës. I shtypni pak me ndihmën e një çekiçi kuzhine. 4.Sipër i shtoni kripë, piper, vaj ulliri. 5.I...

Kroketa me patate dhe mish gjeli që dreka juaj...

1.Nxeheni furrën  në 180 °. 2.Në një tas të madh, bashkoni patatet e pjekura, djathrat, qepën, rozmarinën, sherbelën, kripë dhe piper dhe mishin e gjelit. 3.Formësoni  dymbëdhjetë petëza të trasha. 4.Në një tas të cekët, tundni vezën dhe ujin....

Për një lëkurë të pastër, duhet të bëni këto...

Lëkura e pastër e sidomos ajo e fytyrës, është ëndrra e çdo gruaje.  Për ta patur të tillë, pavarësisht moshës nuk është edhe aq e vështirë. Gjithçka fillon nga ushqimi. Një pjesë të madhe të tyre edhe mund t’i...