Pure me bizele dhe finok, një pjatë me shije ndryshe
1 kg bizele
600 gr patate
40 gr gjalpë
1 tufë gjethe finoku
3 dl qumësht me yndyrë
Kripë
Piper
1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër.
2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht.
3.Bashkoni purenë e patateve me atë të bizeleve në një tenxhere, shtojuni kripë e piper dhe lërini në zjarr të ulët për 2-3 minuta, pastaj përziejini me kujdes me një lugë druri
4.Shtoni 40 gr gjalpë dhe 1 lugë finok të egër të grirë, dekorojeni pjatën me kokrra bizelesh të grira dhe një tufëz finoku të grirë.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment