Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: oriz

Nëse nuk e ruani orizin e mbetur siç duhet,...

Nëse orizi është pjesë e rregullt e përgatitjes së vakteve tuaja dhe shpesh ju mbetet, duhet të ndiqni disa rregulla për sigurinë ushqimore në mënyrë që të mos toksikoheni. Ringrohja e orizit mund t’ju çojë në helmim nëse nuk...

Një pjatë plot fibra: Oriz, quionoa dhe qiqra të...

1.Lani qiqrat dhe lërini në ujë për gjithë natën. 2.Në mëngjes ziejini në ujë të kripur. 3.Zjeni orizin në një tenxhere dhe quinoan në një tjetër. 4.Kullojini dhe bashkojini në një enë. 5.Grini majdanozin dhe xhinxherin dhe shtojini dhe...

Receta spanjolle: Oriz i gatuar me domate dhe speca

1.Nxehni vajin në një tigan të thellë mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shtoni oriz, qepë, dhe speca deri sa orizi të bëhet kaf dhe qepët janë zbutur. 3.Shtoni ujë dhe domate. 4.Hidhni specin djegës pluhur dhe kripë. 5.Përzijini dhe gatuajeni për...

Super shije, oriz me proshutë dhe vezë që duhet...

1.Si fillim fusni orizin të ziejë.Ndërkohë në një tigan me vaj skuqni proshutën. 2.Hiqeni nga tigani me një lugë dhe vendoseni mënjanë. 3.Shtoni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqini specat për 10 minuta. 4.Shtoni qepë, karrota, hudhra, xhenxhefil dhe...

Paella ylber, me perime dhe plot shije

Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.  Shtoni preshin dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh, derisa të zbutet, rreth 5 minuta. Shtoni kungujt, speca dhe hudhër dhe gatuajini, duke e trazuar shpesh, për 2 minuta. Shtoni...

Oriz i skuqur me miks perimesh, një shije e...

1.Gatuani orizin sipas udhëzimet të paketimit. 2.Nxehni vajin në një tigan të madh. 3.Hidhni lakren dhe specat për 2-3 minuta, pastaj derdhni lëngun e perimeve dhe vazhdoni të gatuani për 5-6 minuta. 4.Shtoni preshin, misrin, bambu, salcën dhe gatuajeni...

Puding orizi, recetë e freskët e pasditeve verore

Një recetë që vjen nga Toskana, pudingu i orizit, një përbërje kremoze dhe perfekte për ditët e verës, është një alternativë e mirë krahasuar me ëmbëlsirat e paketuara që shpesh u japim fëmijëve. Me aromë të mirë dhe intensive,...

Speca të mbushur me oriz dhe mish pule

1.Skuqni specat për mbushje për pak minuta dhe hiqini mënjanë. 2.Në një tigan të thellë gatuani mishin e pulës dhe pasi të marrë ngjyrë shtoni qepën e grirë hollë, specin e kuq dhe karrotën e prera në kubikë. 3.Pas...

Supë pule me oriz dhe limon

1.Në ujë të valuar hedhim fileton të prerë në kubikë të vegjël. 2.Shtojmë karotën në kubikë të vegjël. Më pas shtojmë dhe orizin. 3.Pasi janë zier bëjmë gati të verdhën e vezës me lëng limoni, e rrahim duke i...