Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim fusni orizin të ziejë.Ndërkohë në një tigan me vaj skuqni proshutën.
2.Hiqeni nga tigani me një lugë dhe vendoseni mënjanë.
3.Shtoni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqini specat për 10 minuta.
4.Shtoni qepë, karrota, hudhra, xhenxhefil dhe spec djegës dhe skuqini mbi nxehtësi mesatare të për 5 minuta më shumë.
5.Shtoni proshutën dhe orizin e zier dhe skuqeni për 5 minuta, duke e trazuar shpesh.
6.Shtyni përzierjen e orizit në njërën anë të tiganit dhe hidhni vezët të skuqen.
7.Rrihni vezët me një lugë druri, pastaj trazojini përmes orizit.
8.Gatuajini për 2 minuta, pastaj shtoni salcën e sojës dhe hiqeni nga nxehtësia.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment