Kombinoni hurmat, arrat, 6 lugë kakao, 1 1/2 lugë vanilje, ujin dhe kripën në një procesor ushqimi.
Përpunoni derisa të jetë plotësisht i njëtrajtshëm. Përzierja mund të duket e thatë në fillim, por mos shtoni ujë shtesë. Lyeni pak me yndyrë një tavë pjekjeje katrore.
Transferoni brumin në tavë dhe shtypeni fort derisa brumi të shpërndahet në mënyrë të barabartë në tavë.
Në një tas të mesëm, kombinoni pjesën e mbetur të kakaos dhe vaniljes me shurupin e panjës/mjaltin dhe vajin.
Përziejini derisa të formohet një pastë (ky është kremi). Përhapeni në mënyrë të barabartë mbi brumë në tavën e pjekjes. Lërini broënies në frigorifer për të paktën 2 orë.
Mbetjet mund të qëndrojnë të mbuluara në temperaturën e dhomës për një ditë, ose deri në 2 javë në frigorifer.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento