Kombinoni hurmat, arrat, 6 lugë kakao, 1 1/2 lugë vanilje, ujin dhe kripën në një procesor ushqimi.
Përpunoni derisa të jetë plotësisht i njëtrajtshëm. Përzierja mund të duket e thatë në fillim, por mos shtoni ujë shtesë. Lyeni pak me yndyrë një tavë pjekjeje katrore.
Transferoni brumin në tavë dhe shtypeni fort derisa brumi të shpërndahet në mënyrë të barabartë në tavë.
Në një tas të mesëm, kombinoni pjesën e mbetur të kakaos dhe vaniljes me shurupin e panjës/mjaltin dhe vajin.
Përziejini derisa të formohet një pastë (ky është kremi). Përhapeni në mënyrë të barabartë mbi brumë në tavën e pjekjes. Lërini broënies në frigorifer për të paktën 2 orë.
Mbetjet mund të qëndrojnë të mbuluara në temperaturën e dhomës për një ditë, ose deri në 2 javë në frigorifer.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento