Kombinoni hurmat, arrat, 6 lugë kakao, 1 1/2 lugë vanilje, ujin dhe kripën në një procesor ushqimi.
Përpunoni derisa të jetë plotësisht i njëtrajtshëm. Përzierja mund të duket e thatë në fillim, por mos shtoni ujë shtesë. Lyeni pak me yndyrë një tavë pjekjeje katrore.
Transferoni brumin në tavë dhe shtypeni fort derisa brumi të shpërndahet në mënyrë të barabartë në tavë.
Në një tas të mesëm, kombinoni pjesën e mbetur të kakaos dhe vaniljes me shurupin e panjës/mjaltin dhe vajin.
Përziejini derisa të formohet një pastë (ky është kremi). Përhapeni në mënyrë të barabartë mbi brumë në tavën e pjekjes. Lërini broënies në frigorifer për të paktën 2 orë.
Mbetjet mund të qëndrojnë të mbuluara në temperaturën e dhomës për një ditë, ose deri në 2 javë në frigorifer.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento