1.Në një enë përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë dhe volumi i vezëve të rritet. 2.Më pas shtojmë gradualisht maskarponen në tasin me vezë dhe arrën e kokosit pluhur. 3.Rrahim të bardhat e vezëve duke krijuar një marengë të fortë dhe më pas i bashkojmë me tasin me maskarpone. 4.E […]
1.Në një enë përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë dhe volumi i vezëve të rritet.
2.Më pas shtojmë gradualisht maskarponen në tasin me vezë dhe arrën e kokosit pluhur.
3.Rrahim të bardhat e vezëve duke krijuar një marengë të fortë dhe më pas i bashkojmë me tasin me maskarpone.
4.E mbulojmë me celefon dhe e vendosim në frigorifer për t’u ftohur.
5.Përziejmë qumështin e kokosit me rumin dhe lyejmë biskotat nga të gjitha anët dhe më pas i vendosim si shtresë të parë në tavën ku do të përgatisim tortën Rafaelo.
6.Pasi të shtrojmë bazën me biskota, mbi to vendosim si shtresë të dytë kremin që përgatitëm me vezë, maskarpone dhe pluhur arrë kokosi.
7.Më pas përsërisim të njëjtën gjë me shtresat deri në përfundim të kremit.
8.E vendosim tavën në frigorifer për 2 deri në 3 orë.
9.Pasi e nxjerrim nga frigoriferi e mbulojmë të gjithë sipërfaqen me pluhur arrë kokosi.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento