1.Në një enë përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë dhe volumi i vezëve të rritet. 2.Më pas shtojmë gradualisht maskarponen në tasin me vezë dhe arrën e kokosit pluhur. 3.Rrahim të bardhat e vezëve duke krijuar një marengë të fortë dhe më pas i bashkojmë me tasin me maskarpone. 4.E […]
1.Në një enë përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë dhe volumi i vezëve të rritet.
2.Më pas shtojmë gradualisht maskarponen në tasin me vezë dhe arrën e kokosit pluhur.
3.Rrahim të bardhat e vezëve duke krijuar një marengë të fortë dhe më pas i bashkojmë me tasin me maskarpone.
4.E mbulojmë me celefon dhe e vendosim në frigorifer për t’u ftohur.
5.Përziejmë qumështin e kokosit me rumin dhe lyejmë biskotat nga të gjitha anët dhe më pas i vendosim si shtresë të parë në tavën ku do të përgatisim tortën Rafaelo.
6.Pasi të shtrojmë bazën me biskota, mbi to vendosim si shtresë të dytë kremin që përgatitëm me vezë, maskarpone dhe pluhur arrë kokosi.
7.Më pas përsërisim të njëjtën gjë me shtresat deri në përfundim të kremit.
8.E vendosim tavën në frigorifer për 2 deri në 3 orë.
9.Pasi e nxjerrim nga frigoriferi e mbulojmë të gjithë sipërfaqen me pluhur arrë kokosi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento