1.Në një enë përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë dhe volumi i vezëve të rritet. 2.Më pas shtojmë gradualisht maskarponen në tasin me vezë dhe arrën e kokosit pluhur. 3.Rrahim të bardhat e vezëve duke krijuar një marengë të fortë dhe më pas i bashkojmë me tasin me maskarpone. 4.E […]
1.Në një enë përziejmë të verdhat e vezëve me sheqerin derisa sheqeri të shkrijë dhe volumi i vezëve të rritet.
2.Më pas shtojmë gradualisht maskarponen në tasin me vezë dhe arrën e kokosit pluhur.
3.Rrahim të bardhat e vezëve duke krijuar një marengë të fortë dhe më pas i bashkojmë me tasin me maskarpone.
4.E mbulojmë me celefon dhe e vendosim në frigorifer për t’u ftohur.
5.Përziejmë qumështin e kokosit me rumin dhe lyejmë biskotat nga të gjitha anët dhe më pas i vendosim si shtresë të parë në tavën ku do të përgatisim tortën Rafaelo.
6.Pasi të shtrojmë bazën me biskota, mbi to vendosim si shtresë të dytë kremin që përgatitëm me vezë, maskarpone dhe pluhur arrë kokosi.
7.Më pas përsërisim të njëjtën gjë me shtresat deri në përfundim të kremit.
8.E vendosim tavën në frigorifer për 2 deri në 3 orë.
9.Pasi e nxjerrim nga frigoriferi e mbulojmë të gjithë sipërfaqen me pluhur arrë kokosi.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento