1/3 filxhan pluhur proteinash ose pluhur proteinik i bardhë veze
1 lugë pluhur pjekje
1/2 lugë kripë
1 krem Meringue zviceriane
1/2 filxhan gjalpë, i zbutur
2/3 filxhan ëmbëlsues
5 vezë të mëdha
2 lugë gjelle lime (rreth 2 lime)
1/4 filxhan pluhur ëmbëlsues
1/2 lugë ekstrakt vanilje
2 lugë gjalpë, të zbutur
Tequila 1/3 filxhan
4 krem djathi , të zbutur
Krem ëmbëlsirash
1.Ngrohni furrën në 170 gradë dhe lyeni me vaj 2 tigan të rrumbullakët. 2.Vendosni në fund letër pergamenë dhe lyejeni me pak vaj. 3.Në një tas të mesëm, rrihni së bashku miellin e bajames, miellin e arrës së kokosit, proteinën, pluhurin për pjekje dhe kripën. 4.Në një tas tjetër rrihni gjalpin me ëmbëlsuesin derisa të […]
1.Ngrohni furrën në 170 gradë dhe lyeni me vaj 2 tigan të rrumbullakët.
2.Vendosni në fund letër pergamenë dhe lyejeni me pak vaj.
3.Në një tas të mesëm, rrihni së bashku miellin e bajames, miellin e arrës së kokosit, proteinën, pluhurin për pjekje dhe kripën.
4.Në një tas tjetër rrihni gjalpin me ëmbëlsuesin derisa të jetë masë kremoze dhe me gëzof, rreth 1 minutë.
5.Rrihni të bardhat e vezëve, lëngun e limesë dhe ekstraktin e vaniljes derisa të kombinohen mirë.
6.Shtoni përzierjen e miellit të bajames në dy shtresa, duke i alternuar me lëngun e tekilës dhe limesë.
7.Ndani përbërjet mes dy tavave të përgatitura dhe përhapeni në mënyrë të barabartë në skaje.
8.Piqeni 25 deri në 30 minuta, derisa të marrë ngjyrë artë në skaje dhe maja të forcohet.
9.Hiqeni dhe lëreni të ftohet.
10.Përgatisni kremin Zviceran të Meringue siç udhëzohet në recetë.
11.Në një tas të madh rrihni kremin e djathit dhe gjalpin me ëmbëlsuesin pluhur derisa të kombinohen mirë. Rrihni me lëngun e limesë deri sa të krijohet një masë kremoze.
12.Hiqni nga tava pjesët e kekut dhe vendosni njërën mbi në enë, sipër hidhini një shtresë nga kremi i krijuar dhe shtroni sipër pjesën tjetër të kekut.
13.Pjesën e mbetur të kremit shtrojeni sipër kekut dhe përhapeni më anë të një spatule .
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento