E doni recetën e llokumeve me luleshtrydhe? Ja si mund t’i bëni në shtëpi
200 gr luleshtrydhe
15 gr xhelatinë
150 gr sheqer pluhur
1/2 limon
1.Në blender grimconi luleshtrydhet. (Mund të përdorni të freskëta dhe të ngrira).
2.Përbërjen hidheni në një enë tjetër dhe shtoni në të xhelatinën.
3.Përziejeni dhe lërini për 15-20 minuta që të ngurtësohen.
4.Pastaj shtoni 120 gr sheqer pluhur dhe lëngun e gjysmë limoni. Përzieni tërësisht përbërjen dhe ngroheni në zjarr të lehtë.
5.Ngroheni derisa xhelatina të shkrihet, disa minuta. Mos lejoni që të vlojë.
6.Hiqeni përbërjen nga soba dhe ftoheni. Pastaj tundni me mikser 5-6 minuta që përbërja të dendësohet dhe të bëhet e shndritshme.
7.Përbërjen hidheni në letër për pjekje, të cilën më parë e keni vendosur në ndonjë tepsi. 8.Rrafshojeni dhe lëreni në një enë të ftohtë 5-6 orë që të forcohet.
9.Kur llokumet të forcohen nxirrini nga tepsia, hidhni sipër sheqerin e mbetur pluhur dhe pritni në kube.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment