E doni recetën e llokumeve me luleshtrydhe? Ja si mund t’i bëni në shtëpi
200 gr luleshtrydhe
15 gr xhelatinë
150 gr sheqer pluhur
1/2 limon
1.Në blender grimconi luleshtrydhet. (Mund të përdorni të freskëta dhe të ngrira).
2.Përbërjen hidheni në një enë tjetër dhe shtoni në të xhelatinën.
3.Përziejeni dhe lërini për 15-20 minuta që të ngurtësohen.
4.Pastaj shtoni 120 gr sheqer pluhur dhe lëngun e gjysmë limoni. Përzieni tërësisht përbërjen dhe ngroheni në zjarr të lehtë.
5.Ngroheni derisa xhelatina të shkrihet, disa minuta. Mos lejoni që të vlojë.
6.Hiqeni përbërjen nga soba dhe ftoheni. Pastaj tundni me mikser 5-6 minuta që përbërja të dendësohet dhe të bëhet e shndritshme.
7.Përbërjen hidheni në letër për pjekje, të cilën më parë e keni vendosur në ndonjë tepsi. 8.Rrafshojeni dhe lëreni në një enë të ftohtë 5-6 orë që të forcohet.
9.Kur llokumet të forcohen nxirrini nga tepsia, hidhni sipër sheqerin e mbetur pluhur dhe pritni në kube.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment