Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në blender grimconi luleshtrydhet. (Mund të përdorni të freskëta dhe të ngrira).
2.Përbërjen hidheni në një enë tjetër dhe shtoni në të xhelatinën.
3.Përziejeni dhe lërini për 15-20 minuta që të ngurtësohen.
4.Pastaj shtoni 120 gr sheqer pluhur dhe lëngun e gjysmë limoni. Përzieni tërësisht përbërjen dhe ngroheni në zjarr të lehtë.
5.Ngroheni derisa xhelatina të shkrihet, disa minuta. Mos lejoni që të vlojë.
6.Hiqeni përbërjen nga soba dhe ftoheni. Pastaj tundni me mikser 5-6 minuta që përbërja të dendësohet dhe të bëhet e shndritshme.
7.Përbërjen hidheni në letër për pjekje, të cilën më parë e keni vendosur në ndonjë tepsi. 8.Rrafshojeni dhe lëreni në një enë të ftohtë 5-6 orë që të forcohet.
9.Kur llokumet të forcohen nxirrini nga tepsia, hidhni sipër sheqerin e mbetur pluhur dhe pritni në kube.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment