Ndoshta nuk është një pjatë e traditës, por pastat me luleshtrydhe janë një recetë pranverore e freskët dhe e shijshme. Gjatë pranverës, luleshtrydhet janë shumë të pranishme në tryezat tonë, kështu që pse të mos eksperimentojmë në receta të ndryshme me to?
Përbërësit:
400 gr luleshtrydhe
400 gr pasta
200 gr djathë robiola
Vaj ulliri e.v
Kripë
Përgatitja:
Lani dhe prisni në copa luleshtrydhet pasi u keni hequr bishtin. Në një tigan ngrohni dy luga vaj he pas dy minutash shtoni luleshtrydhet. Kaurdisini duke i përzier me një lugë druri dhe pas dy-tre minutash shtoni kripën, piperin dhe ndonjë gjethe menteje nëse është e nevojshme.
Në një tenxhere zjeni ujë dhe më pas shtoni pastat: për këtë recetë rekomandohen pasta të shkurtra si penne apo flutura.
Pak para se të kulloni pastat, shtoni djathin robiola në tigan me luleshtrydhet. Pasi t’i kulloni pastat, shtojini në tigan dhe përziejini me masën e luleshtrydheve.
Në fund mund t’u shtoni pjatave sipër disa luleshtrydhe të freskëta të prera në copa dhe disa gjethe menteje.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment