Cheesecake me limon

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
110 g biskota digjestive
50 g gjalpë
25 g sheqer kaf të imët
350 gr mascarpone
75 g sheqer pluhur
1 limon i prerë me lëkurë
2-3 limonë, të lëngu (rreth 90 ml)

Thërrmoni biskotat e tretjes në një qese ushqimore me një okllai ose në përpunuesin e ushqimit. Shkrini gjalpin në një tenxhere, hiqeni nga zjarri dhe përzieni sheqerin kaf dhe thërrimet e biskotave.

Shtroni me letër për pjekje bazën e një formati për kek me fund të lirë 20 cm. Shtypni biskotën në fund të tavës dhe ftohni në frigorifer ndërkohë që bëni pjesën e sipërme.

Rrihni së bashku mascarponen, sheqerin, lëvoren e limonit dhe lëngun, derisa të jenë të lëmuara dhe kremoze. Përhapeni mbi bazën dhe ftoheni për disa orë.

Komento