Në një tenxhere të madhe, zieni ujin e kriposur për të gatuar makaronat. Hidhini ato në ujë kur të ziejë dhe trazojini në mënyrë që të mos ngjiten.
Lërini në zjarr për aq kohë sa thonë udhëzimet në paketim dhe kur të jenë gati, hiqni veҫ dy gota nga uji i tyre dhe kullojini.
Në një tigan të madh hidhni vajin dhe piperin, që do ta skuqni për rreth 30 sekonda derisa të lëshojë aromën e tij.
Shtoni gjysmë gotë nga uji i makaronave, shtoni dhe makaronat dhe trazojini mirë. Hiqeni tiganin nga zjarri dhe shtoni dy djathërat e grirë duke trazuar vazhdimisht derisa uji dhe djathi të kenë formuar një salcë kremoze.
Nëse përzierja është e thatë apo janë krijuar toptha, thjesht shtoni më shumë ujë gradualisht. Shërbejini në moment duke i spërkatur sërish me piper dhe djathë të grirë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento