1.Lajini domatet dhe pritini në feta për së gjati, duke hequr pjesët e panevojshme.
2.Kriposini lehtë dhe vendosini në një kullesë për të humbur ujin.
3.Hapeni brumin në një tavë furre të mbuluar me letër zjarrduruese.
4.Shponi pjesën e poshtme me pirun dhe vendosini në frigorifer për 30 minuta.
5.Mbulojeni pastaj me domate duke lënë anëve një bordurë prej 1,5cm.
6.Transferojeni në furrë të nxehur më parë me temperaturë 220 gradë dhe lëreni vetëm për 10 minuta. Ulni temperaturën në 200 gradë dhe vazhdoni ta piqni për 20 minuta të tjera, derisa brumi të vijë mirë dhe domatet të jenë pjekur.
7.Nxirreni nga furra dhe vendosni në qendër filetot e salmonit.
8.Mbuloni sipërfaqen me fletët e borzilokut dhe majdanozit dhe lëreni të ftohet para se ta shërbeni.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment