Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: byrek

Byrek me domate dhe salmon

1.Lajini domatet dhe pritini në feta për së gjati, duke hequr pjesët e panevojshme. 2.Kriposini lehtë dhe vendosini në një kullesë për të humbur ujin. 3.Hapeni brumin në një tavë furre të mbuluar me letër zjarrduruese. 4.Shponi pjesën e...

Byrek role me hithra, djathë të bardhë dhe susam

1.Pastroni me doreza hithrat dhe grijini trashë. Po me doreza shtypini me pak kripë dhe piper. 2.Shtoni vezën e rrahur me qumështin dhe miellin. 3.Dy prej tyre, palosini anët dhe mbështilleni në fomën e një roleje. 4.Vendoseni në tave...

Byrek francez me salmon dhe kërpudha

1.Në një enë hedhim miellin, kripën, gjalpin. 2.Me majat e gishtave përziejmë gjalpin me miellin derisa përbërja e miellit me gjalpin të bëhet si rëra. 3.E fërkojmë përbërjen paksa mes duarve. Ky proces nuk duhet të zgjas gjatë. 4.E...

Byrek me djathë dhe mjaltë nga kuzhina e Eneidës

Merrni 1/2 petë sfoliate, vendosni një copë djathë në mes, e mbyllni nga anët dhe e piqni në 200 gradë për 20 min.Shënim: (Para se ta piqni petën vendoseni pak minuta në ngrirje dhe direkt ëe furrën e parangrohur....