Byrek role me hithra, djathë të bardhë dhe susam

1 pako me peta byreku
300 gr djathë të bardhë
700 gr hithra
2 lugë miell
1 vezë
1/2 gote qumësht
1 lugë të vogël kripë
Piper të zi
Majdanoz
3-4 lugë fara susami të zi dhe të bardhë
3 lugë vaj ulliri

1.Pastroni me doreza hithrat dhe grijini trashë. Po me doreza shtypini me pak kripë dhe piper.

2.Shtoni vezën e rrahur me qumështin dhe miellin.

3.Dy prej tyre, palosini anët dhe mbështilleni në fomën e një roleje.

4.Vendoseni në tave me letër furre poshtë. Vijoni kështu dhe për pjesën tjeter të mbetur të produkteve.

5.Me ndihmën e një peneli kuzhine lyeni të gjithë siperfaqen e cilindrave të byrekut.

6.Spërkatini me fara susami dhe piqini në furrën e nxehur më parë në 180°C për 30 minuta.

Lini një koment