1.Lajini domatet dhe pritini në feta për së gjati, duke hequr pjesët e panevojshme.
2.Kriposini lehtë dhe vendosini në një kullesë për të humbur ujin.
3.Hapeni brumin në një tavë furre të mbuluar me letër zjarrduruese.
4.Shponi pjesën e poshtme me pirun dhe vendosini në frigorifer për 30 minuta.
5.Mbulojeni pastaj me domate duke lënë anëve një bordurë prej 1,5cm.
6.Transferojeni në furrë të nxehur më parë me temperaturë 220 gradë dhe lëreni vetëm për 10 minuta. Ulni temperaturën në 200 gradë dhe vazhdoni ta piqni për 20 minuta të tjera, derisa brumi të vijë mirë dhe domatet të jenë pjekur.
7.Nxirreni nga furra dhe vendosni në qendër filetot e salmonit.
8.Mbuloni sipërfaqen me fletët e borzilokut dhe majdanozit dhe lëreni të ftohet para se ta shërbeni.
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe...
Ngroheni furrën në 190C. Përzieni orizin me 2 lugë pesto. Prisni majat e domateve dhe hiqni pjesën e brendshme. Mbushni zgavrat e zbrazëta me përzierjen e orizit, duke e shtypur lehtë, më pas vendosni kapakët. Pritini kungujt në formë...
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini...
Lini një koment