Me ardhjen e të ngrohtit, vjen edhe dëshira për të eksperimentuar në sa më shumë pjata dhe një zgjedhje e zgjuar janë edhe brusketat e pranverës që i bëjnë të gjithë të lumtur gjatë një pik-niku ose aperitivi në një ambient të hapur.
Brusketat gjithashtu janë një vakt i lehtë që bashkojnë shumë shije të mira. Lexoni më poshtë 3 recetat e tyre:
Brusketa me domate
Një pjatë klasike dhe e pamungueshme është ajo e brusketave me domate. Pritini ato në kubikë, më pas bashkojini me vaj ulliri, rigon e majdanoz dhe shërbejini mbi copat e bukës.
Brusketa me humus dhe ullinj
Përgatisni një krem qiqrash ose humus. Thekni fetat e bukës dhe shpërndani mbi to kremin, pak kripë e piper dhe vendosni disa ullinj të zinj mbi sipërfaqe. Kanë një shije të veçantë, janë perfekte për pranverën dhe vlerësohen nga njerëzit me shije të rafinuara.
Brusketa me kastravec
Mbi bazën e copave të bukës, përhapni pak djathë kremoz dhe kompletojini me kastravecë. Pritini kastravecët në kubikë, përziejini me pak djathë feta, dy lugë vaj ulliri, kripë piper dhe majdanoz. Vendosini pasi t’i keni lyer me krem djathi fetat e bukës të thekura në skarë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment