Një antipastë e shkëlqyer, por jo vetëm. Një recetë shumë e shëndetshme që mund ta konsumoni në çdo orë të ditës, edhe nëse doni të shmangni përgatitjen e drekës e darkës: brusketat me ton, domate e qepë.
Në këtë pjatë, janë dy përbërës që i bëjnë mirë shëndetit. Qepët (ato të kuqe) të cilat kanë veti deotksifikante për organizmin dhe kurojnë dhimbjen e fytit e ftohjen si dhe ton, shumë i pasur me kalium e kripëra minerale.
Përgatitja:
4 feta bukë
100 gr ton natyral
1 qepë e kuqe
4 domate të pjekura
Ullinj jeshil
Vaj ulliri e.v
Kripë e piper
Përgatitja:
Lani mirë domatet dhe kullojini në ujë të bollshëm. Pritini në kubikë.
Prisni qepën në feta të holla dhe shpëlajeni me ujë të ftohtë, në një pjatë copëtoni tonin, shtoni pak vaj, domatet, qepët, pak vaj ulliri, domatet, qepët, disa ullinj të prerë në kubikë, kripë e piper.
Piqni fetat e bukës ose kalojini në një tigan, e shtojuni sipër përzierjen me tonin dhe qepët. Shtojuni piper sipas dëshirës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment