Ngroheni furrën në 180C.Shtroni dy tava pjekjeje me fletë alumini. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa fryhen.
Hidhni pak nga pak sheqerin për të bërë një marengë të trashë dhe me shkëlqim. Hidhni arrat dhe çokollatën, më pas ekstraktin e vaniljes dhe trazojini butësisht në marengën me një lugë të madhe metalike.
Merreni masën me lugë ccaji dhe hidhini një nga një në tavë, të ndara nga njëra-tjetra. I vendosim në furrën e parangrohur, më pas e fikim dhe i lëmë biskotat për të paktën 3 orë brenda, ose gjatë gjithë natës ose derisa furra të ftohet.
Hiqini me kujdes biskotat nga letra. Ruajini në një enë hermetike ku të ruhen për 3-4 ditë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento