Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C.Shtroni dy tava pjekjeje me fletë alumini. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë derisa fryhen.
Hidhni pak nga pak sheqerin për të bërë një marengë të trashë dhe me shkëlqim. Hidhni arrat dhe çokollatën, më pas ekstraktin e vaniljes dhe trazojini butësisht në marengën me një lugë të madhe metalike.
Merreni masën me lugë ccaji dhe hidhini një nga një në tavë, të ndara nga njëra-tjetra. I vendosim në furrën e parangrohur, më pas e fikim dhe i lëmë biskotat për të paktën 3 orë brenda, ose gjatë gjithë natës ose derisa furra të ftohet.
Hiqini me kujdes biskotat nga letra. Ruajini në një enë hermetike ku të ruhen për 3-4 ditë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento