Biskota cantucci me lajthi. Receta për t’i përgatitur në shtëpi
Të shkëlqyera për në mëngjes, por edhe si një ëmbëlsirë në fund të një darke të shijshme apo për t’u shoqëruar me Vin Santo. Biskotat cantucci me lajthi janë një ëmbëlsirë e thjeshtë për t’u përgatitur në shtëpi, thjesht dhe me veti që përmirësojnë tretjen.
Përbërësit për 40 biskota:
250 gr miell 00
200 gr sheqer kane
150 gr lajthi
2 vezë
Disa lugë qumësht
1 lugë kafeje maja pluhur për ëmbëlsirat
Përgatitja:
Në një tas shtoni sheqerin dhe vezët dhe përziejini mirë me rrahëse vezësh. Sitni miellin me majanë dhe shtojeni tek përbërja me vezët dhe sheqerin.
Piqni lajthitë në një tigan, lërini të vaken dhe shtojini tek përbërja. Nëse përbërja rezulton shumë e fortë, zbuteni me disa pika qumësht: brumi duhet të jetë i butë pasi të jetë punuar me dorë.
Ndajeni brumin në dy shirita me trashësi 1 cm, vendosini në një tepsi dhe piqini në 180 gradë Celsius për 20 minuta.
Më pas hiqini nga furra dhe pritini me thikë diagonalisht. Futini në furrë edhe për 3 minuta, më pas kthejini nga ana tjetër edhe piqini edhe për 3 minuta të tjera.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment