Krem bajamesh. Receta perfekte vegane për të mbushur ëmbëlsirat ose për t’i shoqëruar ato
Mjaftojnë pak përbërës të thjeshtë për të përgatitur në shtëpi një krem të shijshëm bajamesh, një alternativë e kremit klasik të lajthive, ideal për t’u shijuar me lugë ose për të mbushur ëmbëlsirat.
Një mundësi e mirë për ta përgatitur me fëmijët dhe për t’u shpjeguar atyre rëndësinë e një ushqyerje të shëndetshme dhe produkteve të përgatitura me përbërës të zgjedhur, pa konservantë e ngjyrues.
Për të përgatitur këtë krem bajamesh, mund të përdorni si ato pa cipë, si bajamet me gjithë cipë, në bazë të shijes suaj. Ngjyra e kremit të bajameve me cipë të hequr do të jetë më e bardhë, kurse ngjyra e atij të bajameve me gjithë cipë do të jetë më e errët.
Përbërësit:
150 gr bajame
150 gr sheqer
300 gr ujë
30 gr miell misri
Pak kanellë
Përgatitja:
Grini bajamet derisa t’i ktheni në miell dhe pastaj frulojini me pak ujë derisa t’i shndërroni në një krem homogjen.
Shtoni niseshtenë, sheqerin dhe kanellën dhe gatuajini në një tenxhere duke i përzier vazhdimisht.
Sapo përbërja të marrë valë, lëreni për 3 minuta e më pas hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet.
Ruajeni në frigorifer në një kavanoz qelqi. Konsumojeni brenda një muaji.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment