Tartar me avokado, domate e kastraveca. Një botox i vërtetë për çdo grua
Le ta nisim me benefitet që i dhuron shëndetit tuaj për shkak të magnezit, kaliumit dhe fibrave që përmban. Një mënyrë gjithashtu speciale për të shijuar avokadon, një pjatë verore që shoqërohet me një sallatë ose me pak djathë në dimër.
Përbërësit:
Një avokado e pjekur
1 kastravec
2 domate të pjekura
lëngu dhe lëkura e një limoni
erba cipollina (bar qepe)
kripë, piper, vaj ulliri
disa karkaleca në avull
Përgatitja:
Qëroni kastravecin, hiqini farat dhe priteni në kubikë, prisni në kubikë edhe domatet.
Avokadon e qëruar dhe të prerë bashkojeni me lëngun e limonit dhe perimet në njtë tas, shtoni lëkurën e grirë të limonit, erba cipollina-n dhe karkalecat në avull duke i përzier me një lugë vaj ulliri ekstra të virgjër.
Lëreni të pushojë në frigorifer. Kur ta shërbeni, futeni përbërjen në një unazë ose në një enë të rrumbullakët për të bërë një servirje të tillë si në pjatë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment