Pestoja është një nga salcat më të vlerësuara dhe me të pëlqyera, sidomos nga fëmijët. Nëse kësaj here doni të përgatisni diçka ndryshe nga pastat e zakonshme me pesto, provoni këto njoki të bëra në shtëpi.
Në një tas hidhni rikotën dhe përziejeni me pirun, më pas shtoni të verdhën e vezës, miellin, peston dhe djathin grana; shtoni pak kripë dhe krijoni një brumë homogjen me përbërësit. Transferojeni më pas në një plan pune të spërkatur me miell dhe ndajeni në 4-5 porcione.
Punoni secilin prej porcioneve me duar duke formuar cilindra me diametër 2-3 cm dhe prisni njomit me 3 cm gjatësi, më pas vendosini mbi një letër furre ose pecetë të spërkatur me miell.
Vendosni ujin të ziejë, ndërkohë pastroni mashurkat dhe pritini në copa. Hidhini ujit kripë, shtoni mashurkat, një lugë vaj dhe më pas njomit.
Kullojini së bashku me mashurkat dhe kur të marrin ngjyrë të verdhë, hidhini në një enë. Bashkojini me 4 lugë vaj dhe 20 gr djathë pekorino të grirë. Përziejini me kujdes dhe shërbejini menjëherë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment