Akullorja është një prej vakteve më të preferuara për fëmijët. Një rast i shkëlqyer për t’ua përgatitur vetë dhe për të kaluar disa orë argëtuese me ta. Një vakt freskues, perfekte për pasditet e verës dhe i shëndetshëm, pasi është përgatitur në shtëpi duke zgjedhur produkte të freskëta.
Përbërësit për 10 biskota:
250 gr miell
100 gr sheqer
100 gr gjalpë
1 vezë
Copëza çokollate
10 gr kakao e hidhur pluhur
Një lugë kafeje sodë buke
Fruta të thata (jo të kripura)
Përgatitja:
Në një enë përzieni miellin, sheqerin, vezën dhe gjalpin e zbutur. Shtoni dhe kakaon e sodën dhe përziejini derisa të përftoni një brumë të butë dhe homogjen.
Mbështilleni brumin me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta. Ndërkohë përgatisni akulloren: limon, banane, ananas.
Merrni brumin dhe shtoni një pjesë të frutave të thata dhe një pjesë të copëzave të çokollatës. Hapeni brumin mbi një letër furre në trashësi 0.5 cm dhe më pas prisni biskotat në formë rrrë rrethore me anë të një prerëseje ose filxhani.
Vendosini në një tepsi dhe piqini në 180 gradë për 20 minuta.
Sapo të jenë ftohur biskotat, mbushini me akullore në brendësi dhe më pas rrotullojini tek frutat e thata ose copëzat e çokollatës.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment