Byrek me Djathë dhe Kos

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
40 minuta
Kalori:
4-6 persona
400 g petë byreku
300 g djathë i bardhë i thërrmuar
3 vezë
200 ml kos
100 ml qumësht
50 ml vaj ulliri ose gjalpë i shkrirë
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
Kripë sipas shijes (nëse djathi nuk është shumë i kripur)

1️⃣ Përzierja e mbushjes

  • Në një tas, përziejmë vezët, kosin, qumështin dhe pluhurin pjekës.
  • Shtojmë djathin e thërrmuar dhe përziejmë mirë.

2️⃣ Shtresa e petëve

  • Lyejmë një tavë me pak vaj ose gjalpë.
  • Vendosim një petë në fund dhe e lyejmë lehtë me vaj ose gjalpë.
  • Shtojmë një shtresë të mbushjes me djathë dhe kos.
  • Përsërisim procesin deri sa të përfundojnë përbërësit.

3️⃣ Pjekja

  • Pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 35-40 minuta, derisa sipërfaqja të marrë një ngjyrë të artë të bukur.

4️⃣ Shërbimi

  • Lëreni të ftohet pak dhe priteni në copa.
  • Shoqërojeni me një filxhan kos ose çaj për një mëngjes ose darkë të lehtë.

Komento