Fërgesë me djathë dhe miell misri
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të vogël vendosni të ziejë mishin e pulës, të cilit ja keni hequr lëkurën.
Pasi mishi ka arritur gjysmën e zierjes, shtoni pataten e grirë në rrathë dhe brokolin.
I lini të ziejnë derisa të jenë gati dhe më pas kullojini dhe kalojini në grirëse derisa të përftoni një masë homogjene.
Në fund rregullojeni trashësinë me lëngun e mbetur nga zierja, shtoni vajin e ullirit dhe djathin parmixhan.
Lëngun e zierjes që ka tepruar mund ta përdorni për të përgatitur darkën e fëmijës. Mund të shtoni brenda lëngut drithëra (elb, tërshërë, misër, grurë, oriz) dhe pak vaj ulliri.
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
Vezët janë një zgjedhje e zakonshme për mëngjes për shkak të lehtësisë së përgatitjes, kostos së ulët dhe përmbajtjes së lartë të proteinave. Por nëse keni alergji ndaj vezëve, nuk i preferoni, ose thjesht jeni lodhur nga përdorimi i...
Përgatitja Pasi i keni larë luleshtrydhet, pritini në copa të vogla. Më pas hidhini në një tas plastik bashkë me sheqerin, lëngun e limonit dhe ujin. Grijini në grirëse derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme dhe hidheni në...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento