Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini pa mbuluar për 20 minuta ose derisa të trashet, më pas shtoni maskarponen.
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Kriposni pulën dhe skuqeni për 5-7 minuta ose derisa pula të jetë gatuar.
Ngrohni furrën në 220C. Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini dhe shtojini vajin e mbetur. Hidhni makaronat në një tavë me madhësi mesatare. Hidhni pulën dhe hidhini sipër salcën. Shtoni sipër çedarin, mocarelën dhe majdanozin. Piqini për 20 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento