Pulë e pjekur me limon dhe shparguj

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
1 ore e 10 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
8 copa pule me kocka dhe me lëkurë
2 qepë të vogla, të prera në katërsh
6 thelpinj hudhër, të paqëruara, të shtypura
1 limon, të prerë në feta dhe të hequra kokrrat
500 g shparguj, skajet e forta të prera
100 g bizele të freskëta ose të ngrira
1 lugë gjelle e mbushur me rigon të tharë
2 lugë gjelle vaj ulliri
100 ml lëng pule
25 g gjalpë
bukë me kore, për të shërbyer

Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni lëngun. Trazojini mirë, më pas lyeni me gjalpë copat e pulës dhe e kriposini mirë. E mbulojmë të gjithë tepsinë me letër alumini dhe e pjekim për 30 minuta.

    Hiqni letrën dhe piqini për 20-30 minuta të tjera derisa pula të jetë gatuar dhe lëngjet të jenë të qarta dhe perimet të jenë të buta.

    Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë. Vendoseni tavën nën të për disa minuta që të skuqet lëkura e pulës, nëse është e nevojshme, duke pasur kujdes që të mos kapen shpargujt. Shërbejeni direkt me bukë me kore.

Komento