Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni lëngun. Trazojini mirë, më pas lyeni me gjalpë copat e pulës dhe e kriposini mirë. E mbulojmë të gjithë tepsinë me letër alumini dhe e pjekim për 30 minuta.
Hiqni letrën dhe piqini për 20-30 minuta të tjera derisa pula të jetë gatuar dhe lëngjet të jenë të qarta dhe perimet të jenë të buta.
Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë. Vendoseni tavën nën të për disa minuta që të skuqet lëkura e pulës, nëse është e nevojshme, duke pasur kujdes që të mos kapen shpargujt. Shërbejeni direkt me bukë me kore.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Komento