Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i rregulloni sipas shijes. Gatuajini pa mbuluar për 20 minuta ose derisa të trashet, më pas shtoni maskarponen.
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Rregulloni pulën dhe skuqeni për 5-7 minuta ose derisa pula të jetë gatuar.
Ngrohni furrën në 220C. Gatuani pastat sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini dhe lyejni me vajin e mbetur. Hidhni makaronat në një tavëme madhësi mesatare. Hidhni mishin e pulës dhe hidhini sipër salcën. Hidhni sipër çedarin, mocarelën dhe majdanozin. Piqni për 20 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento