4 kumbulla të pjekura, të përgjysmuara me bërthamë të hequr
300 g manaferra
akullore vanilje, për ta shërbyer
Hidhni sheqernat në një tenxhere me 250 ml ujë të ftohtë. Ngroheni lehtësisht dhe përzieni derisa të treten sheqernat, më pas lërini të vlojnë dhe ziejini për 10 minuta që të avullojë pak.
Shtoni lëkurën dhe lëngun e limonit, rozmarinën dhe gjysmat e kumbullës, lërini të ziejnë për 10 minuta derisa kumbullat të fillojnë të zbuten. Hidhni manaferrat në tenxhere dhe përzieni butësisht që të ngrohen. Shërbejeni në tas me lugë akullore.
Përgatitja e mbushjes Në një tigan, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim qepën derisa të zbutet. Shtojmë bukën e thatë, frutat e thata dhe bizelet. Përziejmë mirë dhe shtojmë lëngun e pulës për ta bërë masën të butë. Shtojmë...
Përgatitja e filetos Skuqim fileton e viçit në një tigan me gjalpë në zjarr të lartë për 1-2 minuta nga secila anë, derisa të marrë një kore të artë. E heqim dhe e lyejmë menjëherë me mustardën Dijon. E...
Përgatitja e karkalecave Lajmë mirë karkalecat dhe i thajmë me letër kuzhine. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën. E gatuajmë për disa sekonda, derisa të lëshojë aromë, por pa u djegur. Gatimi i...
Komento