Panna cotta me vanilje dhe luleshtrydhe

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
2 ½ flete xhelatine
150 ml qumësht
400 ml pana
60 gr sheqer pluhur
1 degë vanilje, e ndarë për së gjati
luleshtrydhe të freskëta, për servirje
komposto me luleshtrydhe, për servirje

Shtoni fletët e xhelatinës në një tas me ujë të ftohtë dhe lërini për 5 minuta.

Qumështin dhe panën hidhini në një tenxhere me sheqerin dhe farat e vaniljes (për të hequr farat nga bishtaja, përdorni pjesën e pasme të një thike). I trazojmë që të bashkohen dhe i lëmë të ziejnë, më pas e heqim nga zjarri. Nxirreni xhelatinën nga uji i ftohtë dhe shtrydhni tepricën dhe më pas hidhini në masën e qumështit. Përziejini derisa të treten plotësisht. Hidheni në katër tasa dhe vendosini në frigorifer të qëndrojnë për të paktën disa orë.

Për ta servirur, kthejeni çdo tas me kokë poshtë në një pjatë servirjeje. Nëse pana cotta nuk del jashtë, zhytni me kujdes tasin në një enë me ujë të ngrohtë për ta liruar atë. Shërbejeni me pak komposto luleshtrydhe dhe luleshtrydhe të freskëta të prera në feta

Komento