Shtoni fletët e xhelatinës në një tas me ujë të ftohtë dhe lërini për 5 minuta.
Qumështin dhe panën hidhini në një tenxhere me sheqerin dhe farat e vaniljes (për të hequr farat nga bishtaja, përdorni pjesën e pasme të një thike). I trazojmë që të bashkohen dhe i lëmë të ziejnë, më pas e heqim nga zjarri. Nxirreni xhelatinën nga uji i ftohtë dhe shtrydhni tepricën dhe më pas hidhini në masën e qumështit. Përziejini derisa të treten plotësisht. Hidheni në katër tasa dhe vendosini në frigorifer të qëndrojnë për të paktën disa orë.
Për ta servirur, kthejeni çdo tas me kokë poshtë në një pjatë servirjeje. Nëse pana cotta nuk del jashtë, zhytni me kujdes tasin në një enë me ujë të ngrohtë për ta liruar atë. Shërbejeni me pak komposto luleshtrydhe dhe luleshtrydhe të freskëta të prera në feta
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento