Ëmbëlsirë me mollë, karamel dhe tërshërë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
340
8 mollë, të qëruara, të pastruara dhe të prera në kubikë
6 lugë gjelle krem karamel
50 gr miell i thjeshtë
50 g tërshërë
50 gr gjalpë të ftohtë, të prerë në kubikë

 Nxehni furrën në 200C. Vendosini mollët në një tenxhere me pak ujë, mbulojeni, më pas gatuajeni në zjarr të lartë për 4-5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa të zbuten.

Përzieni 3 lugë gjelle karamel, më pas vendoseni në enë të vogla rezistente ndaj nxehtësisë. Vendosni me lugë të vogël krem ​​karamel mbi mollët derisa të mbetet vetëm 1 lugë gjelle.

Përzieni miellin dhe tërshërën së bashku, më pas fërkoni gjalpin me gishta derisa të keni një përzierje të thërrmuar. Përzieni karamelin e mbetur, më pas shpërndajeni mbi mollët. Piqini për 18-20 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.

Komento