Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ziejini patatet në një tenxhere të madhe për 4 minuta. Hidhni bizelet dhe bishtajat, kthejini të ziejnë dhe vazhdoni t’i gatuani edhe për 3 minuta të tjera derisa patatet dhe fasulet të zbuten.
Përzieni vajin e ullirit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe menten në një blender për të bërë një salcë. Vendoseni salmonin në një enë rezistente ndaj mikrovalës, kriposeni dhe më pas derdhni salcën sipër.
Mbulojeni me celofan, shpojeni dhe më pas vendoseni në mikrovalë për 4-5 minuta derisa të gatuhet. Kulloni perimet, më pas përziejini me salcën e nxehtë dhe lëngjet e gatimit nga peshku. Shërbejeni peshkun sipër perimeve
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento