¼ filxhan trumzë të freskët dhe rigon të grirë imët
2 luge vaj ulliri
1 lugë gjelle lëng limoni të freskët
3 gota spinaq baby
¼ filxhan djathë parmigiano, i grirë
100 gr djathë të butë dhie
Kripë dhe piper i freskët i bluar
Gatuani makaronat në ujë me shumë kripë deri sa të jenë al dente. Kullojini makaronat dhe kurseni ¼ filxhani nga uji i tyre.
Ndërkohë pastroni kërpudhat dhe më pas pritini në feta. Grini dhe spinaqin.
Në një tigan, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare të lartë dhe gatuani erëzat, kërpudhat me kripë për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here. Kur kërpudhat të jenë gatuar dhe të jenë të buta, ulni nxehtësinë në minimum, shtoni lëng limoni, spinaqin dhe sërish pak kripë. Gatuajini për rreth 2 minuta derisa spinaqi të jetë zbutur. Shtojmë djathin parmigiano dhe ujin e makaronave dhe i trazojmë derisa djathi të shkrihet.
Shtoni makaronat e kulluara tek kërpudha. Shtoni piper të zi të freskët të bluar dhe kripë për shije. Përdorni gishtat për të thyer grimcat e djathit të dhisë dhe shtojeni atë tek makaronat; i trazoni nëse dëshironi. Shërbejeni menjëherë.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento