Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë dhe shtoni 1 lugë gjelle kripë. Lëreni të vlojë në zjarr të lartë. Shtoni linguinet dhe gatuajini derisa të jenë al dente, sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan me ujin e zierjes së makaronave.
Ndërkohë, në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, bashkoni hudhrën, majdanozin, lëkurën e limonit, farat e piperit të kuq dhe 1 lugë çaji të mbetur kripë.
Në një tigan të vogël mbi nxehtësinë mesatare, bashkoni vajin e ullirit dhe gjalpin. Pasi gjalpi të fillojë të bëjë flluska, hidheni mbi përzierjen e hudhrave. Përziejini për t’i bashkuar.
Shtoni makaronat në tas së bashku me lëngun e limonit dhe ujin e makaronave. Përziejini mirë derisa të jenë mbuluar tërësisht me salcën e përgatitur. Shërbejeni me djathë Parmigiano.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento