Vendosni një tigan që nuk ngjit nxehtësinë mesatare. Shtoni një fetë të vogël gjalpë ose vaj.
Shtypni bananen me një pirun në një tas mesatar. Thyeni vezët në të njëjtën enë dhe përziejini së bashku. Brumi do të jetë shumë i lëngshëm.
Me një spatul shpërndajeni mirë gjalpin ose vajin në fundin e tiganit. Vendosni 1 lugë brumë në tigan për të bërë petulla të vogla. Gatuani derisa skajet të fillojnë të ngurtësohen dhe fundet të jenë skuqur lehtë, rreth 1 minutë.
Kthejeni me kujdes dhe gatuajeni për një minutë shtesë. (Këto janë delikate, prandaj përpiquni të vendosni spatulën tuaj në gjysmë të petullës, më pas kthejeni me kujdes.)
Hiqini nga tigani – petullat do të jenë shumë të buta. Shërbejini me çdo mbushje të dëshiruar.
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë. Ngrohni furrën në 190 gradë...
1. Valoni në një tenxhere të vogël ujin. 2. Hidhni miellin e orizit duke e trazuar ngadalë dhe vazhdimisht, që të mos formojë kokrriza. 3. Uleni nxehtësinë dhe trazoni lehtë për 10 minuta, derisa të kthehet në masë të trashë (qull) 4. Në fund shtoni qumështin. Shënim: Përmbajtja e këtij qulli, trashësia shtohet me rritjen e foshnjes. Në fillim le të jetë likuide, aq sa të qëndrojë...
Komento